خانه هوشمند

معمولا هنگامی که در خانه نیستید ممکن است دچار شک و تردیدهایی در مورد امنیت منزلتان شوید که باعث می شود ذهنتان از کاری که در آن لحظه انجام می دهید منحرف شده و به طور کلی روند فعالیت های روزانه شما را دچار اخلال کند. به عنوان مثال به مسائل امنیتی همچون قفل بودن درب منزل و  تنظیمات آژیر خطر یا خطرات احتمالی ناشی از روشن ماندن یکی از وسایل برقی فکر می کنید و یا نگران به هدر رفتن انرژی در محیط خانه هستید. اما با داشتن یک خانه هوشمند ، می‌توانید تمام این نگرانی‌ها را با نگاه سریع به گوشی هوشمند یا تبلت خود و اطمینان از وضعیت خانه از بین ببرید. برای همین منظور شما می‌توانید برخی از ابزار و لوازم موجود در خانه را به اینترنت متصل کرده و هوشمند سازید تا آن‌ها بتوانند هنگامی که در منزل نیستید با هم و با شما ارتباط برقرار کنند. در واقع هر دستگاهی که در خانه شما از برق استفاده می‌کند می‌تواند بر روی شبکه هوشمند خانگی شما قرار بگیرد و به این ترتیب در هر لحظه و مکانی طبق دستورات و فرمان شما عمل کند.

شما به هر طریقی از جمله با صدا، کنترل از راه دور، تبلت یا گوشی هوشمند می توانید این فرمان را به دستگاه مورد نظر منتقل کنید و در این صورت دستگاه مورد نظر نیز در خانه به دستور شما واکنش درست خواهد داد. بیشتر برنامه ‌های نرم افزاری در خانه های هوشمند مربوط به نورپردازی، امنیت خانگی، وسایل برقی و تنظیم دمای محیط منزل هستند.

خانه هوشمند

افراد آگاه از تکنولوژی و ثروتمندانی نظیر بیل گیتس ، جزء اولین کسانی بوده اند که خانه ‌های هوشمند و اتوماسیون خانگی را ایجاد کرده اند چون معمولا این کار در میان آنها بیش تر از افراد معمولی جامعه رایج  بود. ولی امروزه همه افراد با توجه به میزان بودجه و خواسته خود از یک خانه هوشمند می توانند بخشی از وسایل خانه خود را به یک سیستم  هوشمند خانگی متصل نمایند. بنابراین چیزی که سابقا یک صنعت مدرن و تجملی شناخته می شد در نهایت به یک نیاز همگانی و روند مصرفی تمام‌ عیار تبدیل شد. البته ناگفته نماند بخش عمده‌ای از این امر ناشی از موفقیت گوشی ‌های هوشمند و تبلت ها است. این کامپیوترهای فوق هوشمند قابل‌حمل در همه جا هستند و اتصالات ثابت آنها به اینترنت به این معنی است که آن‌ها می‌توانند برای کنترل هزاران ابزار آنلاین دیگر پیکربندی شوند.

در واقع شما می توانید همه چیز را با  اینترنت اشیاء به یکدیگر متصل نمایید. عبارت اینترنت اشیاء به اشیاء و محصولاتی اشاره دارد که از طریق شبکه ‌های دیجیتالی به هم متصل شده و قابل ‌شناسایی هستند. صنعت اتوماسیون خانگی هر روز بزرگ ‌تر و بهتر می‌شود. تمام لوازم الکترونیکی در خانه شما از یخچال گرفته تا قهوه ساز برای پیوستن به این شبکه هوشمند مناسب هستند اگر شما هم به این سیستم هوشمند خانگی علاقه مند شدید می توانید همین الان اقدام کرده و با متخصصان ما در رهنما فردای خوزستان ارتباط برقرار کنید تا اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند. در ادامه نگاهی به بازار جهانی اتوماسیون خانگی و  فن‌آوری های به کار رفته در  یک خانه هوشمند می‌اندازیم.

بازار جهانی اتوماسیون خانگی

درآمد بازار جهانی اتوماسیون خانگی در سال ۲۰۱۶ حدود ۳۶ میلیارد دلار برآورد شده بود و با وجود استفاده رو به رشد دستگاه ‌های فعال و متصل به اینترنت، پیش‌بینی ها نشان می دهد که این بازار می‌تواند تا سال ۲۰۲۰ به میزان  درآمد ۸۰ میلیارد دلار هم برسد. با این حال رشد در بازار وسیع اتوماسیون خانه در ایران با چالش‌ هایی نیز مواجه خواهد بود که ناشی از برخی هزینه های سنگین تکنولوژی های پیشرفته می باشد.

نرم‌افزار و فن‌آوری های خانه هوشمند

یک خانه هوشمند، یک چیدمان مناسب برای وسایل الکترونیکی فراهم می کند که این وسایل می‌توانند به طور خودکار از هر مکانی به اینترنت متصل شده و با استفاده از یک نقطه مرکزی مثل موبایل و یا هر دستگاه شبکه ای دیگر از راه دور کنترل شوند. به بیانی دیگر در یک خانه هوشمند، برخی از وسایل برقی را به کمک اینترنت به هم متصل می‌کنند و به این ترتیب کاربر می‌تواند توابعی همچون امنیت خانه، دما، روشنایی و غیره را خارج از منزل نیز کنترل نماید و یک برنامه زمانی برای تغییرات خاص را  ایجاد کند. دستگاه ‌های هوشمند یا از فن‌آوری اتوماسیون استفاده می‌کنند و یا به اینترنت متصل می‌شوند تا “هوشمند” شوند، به طوری که شما می‌توانید آن‌ها را با صدا، تلفن و یا کامپیوتر کنترل کنید.

قفل در، تلویزیون، مانیتور خانگی، دوربین‌ها، چراغ‌ها و حتی وسایل برقی مانند یخچال را می‌توان از طریق یک سیستم اتوماسیون خانه کنترل کرد. بنابراین برخی از لوازم خانگی هوشمند این امکان را فراهم می کنند تا مطابق با نیاز صاحب خانه عمل کرده و یا تنظیماتشان در صورت نیاز  با توجه به شرایط و خواسته کاربر تغییر نماید. برای مثال خانه ‌های هوشمند با کنترل نور به صاحبان خانه اجازه می‌دهد تا مصرف برق را کاهش دهند و در نتیجه در هزینه‌ های مربوط به انرژی صرفه‌ جویی کنند. برخی دیگر از سیستم‌ های اتوماسیون خانگی نیز اگر هنگام نبودن شما در خانه هر گونه حرکت اضافی را تشخیص دهند حتما به شما  هشدار خواهند داد. حتی برخی از آن‌ها می‌توانند در شرایط خیلی خاص به بخش آتش ‌نشانی زنگ زده و خانه شما را از هرگونه آسیب و خسارت جدی در امان نگه دارند. هنگامی که تمامی این لوازم هوشمند، متصل شده و به درستی کار کنند ما یک نمونه از آنچه که به عنوان (اینترنت اشیا) می شناسیم خواهیم داشت. خانه‌ های هوشمند می‌توانند سیستم‌ هایی داشته باشند که به صورت بی‌سیم و یا با سیم راه اندازی شده باشد. سیستم‌های بی سیم آسان‌تر نصب خواهند شد، در حالی که سیستم ‌های با سیم قابل ‌اعتمادتر هستند و به طور معمول سخت‌تر هک می شوند. نصب یک سیستم هوشمند سیمی با توجه به ویژگی های امنیتی ویژه ای که به خانه خواهد داد، می‌تواند ارزش فروش مجدد یک خانه را نیز افزایش دهد.

در نهایت، خانه ‌های هوشمند با کاربرد هایی نظیر  امکان نظارت و کنترل طیف وسیعی  از اتفاقات داخل منزل از قبیل بهبود کارایی انرژی، کنترل دسترسی، امنیت، نظارت خانگی، روشنایی و مراقبت خانگی تبدیل به یک ابزار کارآمد در زندگی روزمره شده اند. اما در حالی که خانه هوشمند با راحتی و صرفه ‌جویی در هزینه همراه است، با خطرات امنیتی و چالش ‌هایی نیز روبه رو خواهد بود. به عنوان مثال، هکرها می‌توانند دسترسی به دستگاه ‌های هوشمند خانگی را به دست آورند و با نفوذ کردن  به سیستم دوربین‌ها و مسیریاب ‌ها، این دستگاه ها را  از کار انداخته و امنیت خانه را پایین بیاورند. شما می توانید با انجام برخی از اقدام‌ های لازم نظیر انتخاب یک شرکت مطمئن و با تجربه برای نصب و فعال سازی اتوماسیون خانگی، محافظت درست از تجهیزات هوشمند و وسایل با گذرواژه قوی و اتصال دستگاه‌ های مورد اعتماد به شبکه، خطرات این آسیب ها و حملات را کاهش دهید.

خانه هوشمند
فارسی